De tre Krog Pedersen brødre i kamp i Silkeborg
16. december 2019
I weekenden var de tre brødre Marcus, Alexander og Lucas Krog Pedersen ude og repræsentere Aars Tennisklubs farver i indendørsstævnet B&O Silkeborg Open. For Lucas var det en vant situation at tage ud og spille, men for de to tvillinger, Marcus og Alexander, var det første optræden i en rigtig turnering. Det var dog ikke til at se.

Først skulle Lucas i aktion da han skulle starte med i U12-rækken. Her konkurrerede man i tre puljer med fire spillere i hver. Vinderne fra hver pulje ville gå videre til finalepuljen, for at kæmpe om den samlede sejr. Lucas vinder noget dramatisk sin pulje efter, at man var nødt til at tælle partier for at finde finalisten fra hans pulje. Han gik videre til finalepuljen på baggrund af to sejre og et nederlag. Tre utroligt tætte kampe.

Man skulle tro at pulsen skulle være ret godt oppe og køre efter sådan et par indledende kampe, men ikke hos Lucas. Kold som julevejret, vinder han begge kampe i finalepuljen med hhv. 3-1 og 6-0. Lucas kunne derfor bliver kåret som vinder af U12-rækken til B&O Silkeborg Open 2019.

- Lucas fortsætter på flotteste vis sin opadgående form. Man glemmer tit, at han faktisk konkurrerer med spillere som ofte er 1-2 år ældre end ham selv. Det er virkelig imponerende, udtaler Søren Ilsø Mahneke, træner i Aars Tennisklub.

Ud på formiddagen var det så Marcus og Alexanders tur til at komme i kamp. De stillede op i en U14+U16 række i fire puljer af fire spillere. Foran dem ventede deres turneringsdebut med minimum tre kampe.

- Man kunne godt se på dem, at nerverne sad uden på tøjet da de skulle til at begynde. De har jo kun spillet tennis i 3 måneder, siger Marlene Krog Pedersen, mor til drengene.

Nerverne var dog ikke til at se, da den først serv var sat i spil. Begge drenge stryger igennem deres pulje uden et eneste nederlag. Der blev svedt, kæmpet og kastet sig efter hver en bold for at gå videre til semifinalerne.

Dette blev dog endestationen for denne gang, da begge spillere mødte for stor modstand. Derfor skulle de slutte deres første turnering med at spille mod hinanden om 3. og 4. pladsen. Smukkere bliver det simpelthen ikke. Marcus løb afsted med sejren, og de to spillere placere sig selv som nummer 3 og 4 ud af 16, til deres første turnering. Alexander blev i øvrigt belønnet med turneringens Fair Play-pris.

- Jeg er så utrolig stolt af de to gutter her. De har kun været med på to sommerskoler og spillet kontinuerligt i 3 måneder. Det er en vild præstation og jeg er sikker på, at det kun er begyndelsen, udtaler Søren Ilsø Mahneke.

Også cheftræner Mads Henningsen er imponeret over de tre brødres præstationer i weekenden:

- Det er fedt, at de deltager i de her minitennis turneringer. Denne form for tennis er vejen frem, hvis man gerne vil videreudvikle sit spil og blive en bedre spiller. Og så er det bare super flot, at de alle kommer så langt. Det tegner godt.

DathoPrint Aps